Tom De Vries

 

Burgemeester Tom De Vries smijt zich opnieuw met volle ‘goesting’ in de kiesstrijd. “De voorbije zes jaar hebben we hard gewerkt en gigantisch veel in beweging gezet. Iedereen ziet dat Niel ten goede is veranderd. Maar het werk is nog lang niet af. Daarom heeft onze Open Vld-ploeg uw steun en stem nodig op 14 oktober”, zegt Tom.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 kreeg Tom De Vries niet minder dan 1.115 voorkeurstemmen achter zijn naam. Hij werd burgemeester. Na zes jaar hard werken, samen met zijn ploeg, trekt hij op 14 oktober opnieuw de lijst van Open VLD Niel. “De voorbije jaren hebben we stevig geïnvesteerd om van Niel een mooie gemeente te maken, een echte ‘Parel aan de Rupel’. De sporthalomgeving, de Dorpsstraat en het pleintje aan de kerk, de buurt van de Lode Zielensstraat, het groen met zitbanken tussen de Keizerstraat en de Luc Van Lindenlaan,… Al die investeringen waren dringend nodig om van Niel een aantrekkelijke gemeente te maken, waar mensen graag (komen) wonen. Om van Niel een levendig en mooi dorp te maken, waar we samen fier
op kunnen zijn. Maar het werk is zeker nog niet af!”

Ook het verlagen van de gemeentebelasting was nodig. “Het was niet eenvoudig maar het is ons gelukt. Ik ben, als burgemeester, trots dat we woord gehouden hebben. De gemeentebelasting
is van 8,5 naar 8% gedaald. Deze koers moeten we aanhouden. Blijven investeren om Niel nog mooier te maken en er voor zorgen dat de belastingen nog verder dalen.”

Tom is 44, papa van Ilias (8) en Estelle (4) en partner van Sofie Terreur. Tom heeft intussen al bijna 20 jaar ervaring in de Nielse politiek. Eerst 12 jaar als schepen, met mooie realisaties als de kinderopvang en Niel Plage, en de laatste zes jaar als burgemeester. Eind maart 2014 kreeg Tom nationale bekendheid toen hij, samen met Joost en Marijke, ‘De Slimste Gemeente’ won. Ze brachten de titel en het Frietfeest naar Niel.

“Ik ben voltijds burgemeester. Ik leef voor Niel en de Nielenaren. Burgemeester zijn is de mooiste job. Ik wil er echt zijn voor alle inwoners. Daarom heb ik geen andere dagtaak, als enige kandidaat-burgemeester in Niel bij de gemeenteraadsverkiezingen. “Met uw steun en uw stem op zondag 14 oktober blijf ik ook de komende zes jaar heel graag burgemeester van onze mooie en Slimste gemeente”, besluit Tom.