Vlaams minister van Samenleven Bart Somers heeft samen met het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie 26 projecten geselecteerd om nieuwkomers in contact te brengen met autochtone Vlamingen. Elk van de proefprojecten ontvangt 40.000 euro. Daartoe behoort ook ‘Thuiskomen in je buurt’ van de gemeenten Aartselaar, Boom, Niel, Hemiksem, Rumst en het intergemeentelijk samenwerkingsverband Vlotter.

“Het doel van ‘Thuiskomen in je buurt’ is het opzetten van duurzame netwerken om effectieve participatie van inburgeraars in de gemeenten te bewerkstellingen”, zegt schepen voor welzijn Anne Troch.

“Een sociaal netwerk is enorm belangrijk”, weet ook gemeenteraadslid Evelyn Ibie, die in 1996 naar België kwam.
“Ik volgde drie jaar lang les om Nederlands te leren. Intussen begon ik te werken in de keuken van een woonzorgcentrum. Ik nam mijn lesboeken mee naar het werk. Tijdens de pauzes oefende ik Nederlands met mijn collega’s. En ik blijf nog altijd bijleren.
Vorige week ontdekte ik nog een nieuwe betekenis van een woord dat ik al lang ken. Als ik nu een woord fout gebruik, verbeteren mijn kinderen me. Nederlands leren heeft me sterk vooruit geholpen in het leven”, vertelt Evelyn.

https://www.hln.be/aartselaar/intergemeentelijk-integratieproject-krijgt-40-000-euro-vlaamse-subsidie~a0cc420b/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *