Eindelijk!

We kunnen terug een terrasje doen. De lekkere koffie en het frisse pintje in onze favoriete horecazaak gaan smaken. Het is voor de horeca-uitbaters een moeilijke periode geweest, daarom wilt het gemeentebestuur hen zo goed mogelijk ondersteunen. Vandaag bracht schepen van Lokale Economie Ellen Brits met haar dienst een bezoek aan alle horeca-uitbaters.

Schepen Brits

“We bieden horecazaken net zoals vorig jaar de mogelijkheid om hun terrassen uit te breiden”, legt schepen van Lokale Economie Brits uit. “Samen met de gemeentediensten zijn we erin geslaagd om bijna alle horecazaken een groter terras aan te bieden.”

“De belangrijkste voorwaarde daarbij is de veiligheid,” gaat de schepen verder. “Horecazaken kunnen uitzonderlijk ook gratis tafels en stoelen lenen. Daarnaast zorgen we voor een actuele lijst met de aangepaste openingsuren van onze horeca op de gemeentelijke website: https://www.niel.be/heropening-horecaterrassen-8-mei-2021.”

Op vrijdag 7 mei brachten de ambtenaar van lokale economie, Joyce Heymans, en de schepen van Lokale Economie onze horeca-uitbaters een bezoekje om ze een goede heropstart te wensen. “We gaven in naam van de Nielenaren een aantal plantjes cadeau, die de horeca enorm gemist hebben. Na zo’n moeilijk periode verdienen ze het om eens letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet te worden. Bovendien een echte win-win want ook leuk voor de inwoners die een terrasje doen”, besluit de schepen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *