Evelyn Ibie, een Nielse met Nigeriaanse roots, krijgt een plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bij Open Vld Niel. Deze mama van 4 uit de Jozef Wauterslaan is in het dagelijks leven keukenverantwoordelijke van een groot WZC in Hoboken. Evelyn is de eerste kandidate ooit met een donkere huidskleur op een Nielse verkiezingslijst.

Evelyn Ibie (44) is geboren in Nigeria en emigreerde in 1996 naar België. Evelyn woonde eerst in Boom en verhuisde in 2006 naar Niel. Ze woont met haar man en vier kinderen, tussen 4 en 12 jaar oud, in de Jozef Wauterslaan. “We zijn in 2006 ook hier, in Niel, getrouwd”, vertelt Evelyn.

Ik heb 10 jaar in Boom gewoond. Maar hier, in Niel, voel ik me veel beter thuis. We voelen ons dan ook echte Nielenaren. We willen hier nooit meer weg. Mijn kinderen zijn in ’t Speelhuis geweest en gaan vaak spelen in de mooie speeltuin aan de sporthal, hier vlakbij.”

Evelyn heeft altijd gewerkt als keukenmedewerker, onder meer bij het OCMW in Boom en in het Heilige Familie-ziekenhuis in Reet. Vandaag werkt Evelyn als keukenverantwoordelijke in een woonzorgcentrum in Hoboken.

Ze volgde in de jaren ’90 drie jaar les om Nederlands te leren. Aan het PIVA in Antwerpen studeerde Evelyn 4 jaar. Ze behaalde er twee diploma’s: voedings- en dieetleer en als kok, diploma’s die haar van pas komen in haar professionele carrière.

Evelyn wil er voor gaan. Ik ben blij dat ik mee in de ploeg van Open Vld zit. Samen met hen wil ik werken aan een aangename gemeente. Ik ga me daar volop voor inzetten, me 100% geven. Want als ik iets doe, dan doe ik het goed. Niel is een mooi dorp. Het gemeentebestuur en de burgemeester werken hard. Niel kan de komende jaren alleen maar beter en nog mooier worden. De keuze om te investeren in mooie straten en pleinen vind ik de juiste weg”, meent Evelyn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *